Negyedik heti "B" menük listája
„B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Hétfő
- Tejfölös gomba leves galuskával v. más levesbetéttel
- Tökfőzelék tükörtojással v. más húsmentes feltéttel
- Csöröge fánk
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Hamis gulyás cérnametélttel
- Rakottkel – karfiollal
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Szerda
- Brokkolis zöldségleves, cérnametélttel
- Töltött paprika
- Mákos tészta
- Szezonális gyümölcs
Csütörtök
- Zöldségleves cérnametélttel
- Fűszeres csirkeszárny pirított krumplival
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Péntek
- Zöldborsóleves galuskával v. más levesbetéttel
- Lencsefőzelék tükörtojással v. más húsmentes feltéttel
- Vizes piskótatekercs (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Húsleves sertéscombból (+1 adag vasárnapra)
- Leveshús sütve krumpli körettel
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves sertéscombból (Szombati maradék)
- Rántotthús sültkrumplival
- Vizes piskótatekercs (pénteki maradék)
- Szezonális gyümölcs, savanyúság