Havi Menük – VACSORA - „B” Általános

Az „A”- val jelölt menüben vegyesen húsos, zöldséges, tésztás, rizses stb. ételek vannak.
A   „B” - vel   jelölt menüben csökkentett hústartalmú ételek vannak.
A   „C” - vel   jelölt menüben olcsó ételeket állítottam össze - nehéz időkre.

A Vacsora menüket úgy állítom össze, hogy vegyesen hideg- meleg ételeket kínálok, így a Kedves Látogató össze tudja válogatni a saját szempontjai szerint, attól függően, hogy az Ebéd milyen összetételű volt.

A Vacsora menü adagjai egy személyre értendőek, mert ha Vacsorát valamelyik családtag nem fogyaszt, így könnyebb számolni.

 

  • ELSŐ HÉT – VACSORA - „B” menü

     Hétfő
1 zsömle vajazva, 2-4 szelet sonka, 2 dl tea
     Kedd
10-15 dkg szezonális gyümölcs
     Szerda
10-15 dkg szezonális gyümölcs
     Csütörtök
2-3 Pogácsa, 2 dl kakaó
     Péntek
1 vajas kifli, 10-15 dkg szezonális gyümölcs
     Szombat
1 szelet pirítós kenyér fokhagymával bedörzsölve, vajazva, 2 dl tea
     Vasárnap
1 szelet kenyér megkenve kőrözöttel, 1 alma

  • MÁSODIK HÉT – VACSORA - „B” menü

     Hétfő
1 zsömle vajazva, 2-4 szelet sonka, 2 dl tea
     Kedd
2-3 Pogácsa, 2 dl kakaó
     Szerda
1 zsömle vajazva, kolbász karikákkal, 2 dl tea
     Csütörtök
1 zsömle vajazva, szalámi karikákkal, 2 dl tea
     Péntek
1 lekváros bukta, 2 dl kakaó
     Szombat
1 szelet kenyér megkenve kőrözöttel, 1 alma
     Vasárnap
1 szelet pirítós fokhagymával bedörzsölve, paradicsom  karikákkal, 2 dl citromos tea

  • HARMADIK HÉT – VACSORA - „B” menü

     Hétfő
1 zsömle vajazva, kolbász karikákkal, 2 dl tea
     Kedd
2-3 Pogácsa, 2 dl kakaó
     Szerda
1 zsömle vajazva, 2-4 szelet párizsi, 2 dl tea
     Csütörtök
1 zsömle vajazva, 2-4 szelet sonka, 2 dl tea
     Péntek
10-15 dkg szezonális gyümölcs
    Szombat
1 szelet pirítós kenyér fokhagymával bedörzsölve, vajazva, 2 dl tea
     Vasárnap
1 szelet zsíros kenyér lila hagyma karikákkal, 2 dl citromos tea

  • NEGYEDIK HÉT – VACSORA - „B” menü

     Hétfő
2-3 Pogácsa, 2 dl kakaó
     Kedd
10-15 dkg szezonális gyümölcs
     Szerda
1 vajas kifli, 10-15 dkg szezonális gyümölcs
     Csütörtök
1 zsömle vajazva, 2-4 szelet sonka, 2 dl tea
     Péntek
2 dl édes tejbe 1 szelet lágy kenyér aprítva
     Szombat
1 szelet kenyér megkenve kőrözöttel, 1 alma
     Vasárnap
1 szelet pirítós kenyér fokhagymával bedörzsölve, vajazva, 2 dl tea