Harmadik heti „A” menük listája

 

A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.

 

 

Leves:                 minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:  4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                             2 nap/főzelék húsos feltéttel
                             1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.

 

    Harmadik heti „A” menük listája

    Hétfő

    • Zöldborsóleves galuskával
    • Leveshús sütve krumpli körettel (vasárnapi húslevesből félretett húsból)
    • Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság

     

    Kedd

    • Karfiolleves vajgaluskával
    • Sárgaborsó főzelék - lecsókolbász hagymásszaftban - feltéttel
    • Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
    • Szezonális gyümölcs

     

    Szerda

    • Paradicsomleves galuskával
    • Sült oldalas, törtkrumplival
    • Káposztáskocka
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság

     

    Csütörtök

    • Halászlé
    • Zöldbabfőzelék virslivel, vagy fasírozottal
    • Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
    • Szezonális gyümölcs

     

    Péntek

    • Bableves csipetkével, füstölt csülökkel (2-3 adag) – A csülköt hideg vízben először megfőzzük és a bablevest a levében megfőzzük.
    • Második fogásként a főttcsülköt kenyérrel, mustárral, vagy tormával tállaljuk.
    • Diós tészta
    • Szezonális gyümölcs

     

    Szombat

    • Tejfölös gomba leves galuskával
    • Disznópörkölt tészta, v. rizs körettel
    • Csöröge fánk
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság

     

    Vasárnap

    • Húsleves – karajcsontból
    • Rántott karaj sültkrumplival
    • Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság