Harmadik heti „A” menük listája
„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/főzelék húsos feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.
Hétfő
- Zöldborsóleves galuskával
- Leveshús sütve krumpli körettel (vasárnapi húslevesből félretett húsból)
- Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Kedd
- Karfiolleves vajgaluskával
- Sárgaborsó főzelék - lecsókolbász hagymásszaftban - feltéttel
- Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Paradicsomleves galuskával
- Sült oldalas, törtkrumplival
- Káposztáskocka
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Csütörtök
- Halászlé
- Zöldbabfőzelék virslivel, vagy fasírozottal
- Csokoládétorta – Gesztenyetorta (Vasárnapi maradék)
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Bableves csipetkével, füstölt csülökkel (2-3 adag) – A csülköt hideg vízben először megfőzzük és a bablevest a levében megfőzzük.
- Második fogásként a főttcsülköt kenyérrel, mustárral, vagy tormával tállaljuk.
- Diós tészta
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Tejfölös gomba leves galuskával
- Disznópörkölt tészta, v. rizs körettel
- Csöröge fánk
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves – karajcsontból
- Rántott karaj sültkrumplival
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság