Harmadik heti "B" menük listája
„B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Hétfő
- Paradicsomleves galuskával v. más levesbetéttel
- Zöldbabfőzelék tükörtojással
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Babgulyás, „ nagycsipetkével ”
- Mákos tészta
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Tejfölös gomba leves galuskával
- Marhapörkölt
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Csütörtök
- Karfiolleves galuskával
- Tejfölös gombapaprikás
- Mákos-diós kalács (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Zöldbab leves, galuskával v. más levesbetéttel
- Tárkonyos krumplifőzelék tükörtojás v. más húsmentes feltéttel
- Mákos-diós kalács (pénteki maradék)
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Halászlé
- Rántott hal, rizibizivel
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves cérnametélttel
- Csirkepörkölt tejfölös mártásban
- Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
- Szezonális gyümölcs, savanyúság