Harmadik heti "B" menük listája

 

B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.

 

 

Leves:                   minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:    2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                              2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
                              2 nap/főzelék tojás feltéttel
                              1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
 

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
 

 

Harmadik heti "B" menük listája

Hétfő

  • Paradicsomleves galuskával v. más levesbetéttel
  • Zöldbabfőzelék tükörtojással
  • Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
  • Szezonális gyümölcs
     

Kedd

  • Babgulyás, „ nagycsipetkével ”
  • Mákos tészta
  • Szezonális gyümölcs
     

Szerda

  • Tejfölös gomba leves galuskával
  • Marhapörkölt
  • Császármorzsa
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság

​​​​Csütörtök

  • Karfiolleves galuskával
  • Tejfölös gombapaprikás
  • Mákos-diós kalács (2-3 adag)
  • Szezonális gyümölcs
     

Péntek

  • Zöldbab leves, galuskával v. más levesbetéttel
  • Tárkonyos krumplifőzelék tükörtojás v. más húsmentes feltéttel
  • Mákos-diós kalács (pénteki maradék)
  • Szezonális gyümölcs
     

Szombat

  • Halászlé
  • Rántott hal, rizibizivel
  • Túrógombóc
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság
     

Vasárnap

  • Húsleves cérnametélttel
  • Csirkepörkölt tejfölös mártásban
  • Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság