Negyedik heti „A” menük listája
„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/főzelék húsos feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.
Hétfő
- Bableves csipetkével virslivel v. szafaládéval (péntekről maradék)
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Tejfölös gomba leves galuskával
- Fűszeres csirkeszárny pirított krumplival
- Mákos-diós beigli (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Szerda
- Zöldbab leves, galuskával (v. más levesbetéttel)
- Sertés tarja - almamalackás hagymatakaróba
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Csütörtök
- Bográcsgulyás
- Zöldborsó főzelék virsli (v. más feltéttel)
- Mákos-diós beigli (keddi maradék)
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Zöldborsóleves galuskával (v. más levesbetéttel)
- Tökfőzelék fasírozottal
- Vizes piskótatekercs (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Zöldségleves cérnametélttel
- Töltött paprika
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs
Vasárnap
- Tyúkhúsleves - házi cérnametélttel
- Rántott hal, rizibizivel
- Vizes piskótatekercs (pénteki maradék)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság