Nokedli

A nokedli - galuska - nálunk nagyon kedvelt köret. 

Alapanyagok
60 dk. liszt, 3 db tojás, 1 ek. só a főző vízbe, 2-3 tk. só a lisztbe, 1 ek. olaj

01- Alapanyagok

02- Megszitálom a lisztet

03- 3-4 literes edénybe teszek föl vizet forrni a vízbe beleszórom a sót

04- Megsózom a lisztet

05- Beletöröm a tojásokat

06- Beleöntök annyi vizet, hogy a 07-es képen látható állagú legyen

07- Összedolgozom

08- Beleöntök egy kanál olajat

09- Összedolgozom

10- Közben a víz felforrt

11- Beleszaggatom a tésztát a vízbe

12- Akkor lesz kész, mikor feljön a nokedli a víz tetejére

13- Leszűröm a nokedlit

14- Meglocsolom olajjal, jól összekeverem

15- Pörkölttel tálalom