Petrezselymes krumpli

Alapanyagok
2 kg krumpli, 3-4 ek zsiradék (pecsenye szaft), só ízlés szerint, 3 csomag petrezselyem, 1 tk őrölt bors

Elkészítés
A krumplit meghámozom, fölvágom kockákra, sós vízbe fölteszem főni - csak annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje -. Forrástkor kislángon fedő alatt főzöm kb. 20 percig.

Míg a krumpli fő, fölolvasztom a zsiradékot és a megmosott fölaprított petrezselymet beledobom a zsírba, 1-2 percig dinsztelem.
A krumpli ekkorra megfőtt, rádobom a zsiradékra, sózom és jól összekeverem. 2-3 percig hagyom fedő alatttt kis lángon párolódni.

Köretként bármilyen húsos, sajtos, tojásos feltéthez tálalhatjuk.

1. Kacsazsír, és szaft

2.

3.

4.