Rizibizi

Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!
Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

Rántott karaj

A receptről általában

Rizibizi

Alapanyagok

01- Alapanyagok
10-13 dkg zsiradék
0,5 liter rizs
2-3 teáskanál só
0,5 kg zöldborsó
1 mokkáskanál fekete bors (őrölt)
2 csomag petrezselyem
2,5 liter víz

02- Vöröshagyma,
petrezselyem szárának az aprítása.

03- A rizst átmosom

04- Zsiradékot fölforrósítom,
a darálék megy a forró zsiradékba.

05- Jöhet a só

06- Beleszórom a rizst az edénybe,
jól összekeverem.

07- Őröltborsot teszek bele,
folyamatosan kevergetem, egészen addig pirítom, míg a szemek elkülönülnek egymástól.

08- Fölaprítom a petrezselyem leveleit

09- Beleöntöm a jeges zöldborsót

10- Fedő alatt kislángon kiolvasztom,
addig amíg a zöldborsó ki nem olvad. Kevergetem.

11- Mikor a borsó megpuhult,
beleszórom a petrezselyem zöldet, beleöntöm a vizet.

12- Mikor a víz fölforrt,
fedő alatt kislángon 20 percig főzöm. Konyharuhával letakarva az edényt még 10 percig pihentetem.
Utána tálalható.

13- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !