Galuska

Levesbetétként leggyakrabban galuskát szoktam szaggatni. A legegyszerűbben elkészíthető, és a család kedvence. 

Galuska alapanyagok

Alapanyagok - eszközök

1-2 tojás
5-10 dkg liszt
0,5 kávéskanál só

Galuska elkészítése

Egy keverő tálba összekeverem a lisztet, tojást, sót.
A képen látható állagúra egészítem ki vagy egy pici vízzel, vagy kevéske liszttel, attól függően, hogy híg ill. sűrű.

Galuska szaggatása

2 hús-, vagy zöldségleves kocka
​​​​​​​A leveskockákat beledobom, és még 5-6 percig forralom. Mikor a galuska feljön a leves tetejére, elkészült az étel.
Már szaggathatom bele a forrásban lévő levesbe. - nokedliszaggatóval -

Időigény: 5-6 perc