4 months
user-image

Grízgaluska - daragaluska I.

A grízgaluskát első sorban húslevesekbe, zöldség levesekbe szoktam készíteni, de bármilyen levesbe lehet, ami nincs nagyon besűrítve. 

01- Alapanyagok

3 db tojás
1-2 tk só
3-4 dkg vaj
1/2 tk őrölt bors
3x3 evőkanál gríz - tojásonként 3 evőkanál
1 késhegynyi szódabikarbóna

02- Vízfürdőben megolvasztom a vajat

03- Kettéválasztom a tojásokat, fölverem a fehérjét habnak

04- A sárgájába beleszórom a sót, a borsot, a szódabikarbónát és jól felverem

05- Kanalanként belekeverem a grízt, belekeverem az olvasztott vajat

06- Belekeverem a habot, legalább egy órára beteszem a hűtőbe

07- Lobogó forró, sós vízbe, kanállal beleszaggatom a galuskát tetszőleges méretben, formában

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép