Brokkolis zöldségleves, cérnametélttel

Alapanyagok 
1-2 ek olaj, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 zeller zöldjével, 2 fej vöröshagyma, 1 db karalábé, 1 db paradicsom, 60-80 dk brokkoli, 2-3 ek paradicsompüré, 2-3 leveskocka, só ízlés szerint

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő a köret elkészítésével!

02- A öldséget kockákra vágom

03- Fölteszem az olajat melegedni,
közben fölvágom a hagymát,

04- Megpirítom a hagymát

05- Beledobom a zöldséget,
jól összekeverem.

06- Megdarálom a zellerzöldet,
azt is beleszórom az edénybe.
Megsózom kb. 1 kávéskanál sóval.
Jól összekeverem.

07- 1 dl vizet öntök rá.
Fedő alatt a legkisebb lángon dinsztelem puhulásig.
Kóstolgatom közben, mert a zöldségtől függ a főzési idő.
Ne főzzük szét, mert még a brokkolival is puhul.

08- A zöldség megpuhult,
felöntöm vízzel.

09- Jöhet a paradicsom 2-3 evőkanállal,
Beledobom a leveskockákat, kóstolom és ha nem elég sós sózom.

10- Beledobom a brokkolit

11- Forrás után,
fedő alatt kislángon 15 percig főzöm