Halászlé
Alapanyagok:
1 db nagyobb pontyfej, 1 kg ponty farka, 8-10 dkg zsiradék, 3-4 kávéskanál őrölt piros paprika, 2-3 teáskanál só – ízlés szerint -, 4-5 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma, 1 halszelet személyenként, 1-2 csípős paprika – ez el is maradhat -, 1-2 mokkáskanál tört fekete bors, 2-3 halászlé leveskocka
A receptben leírt hal alaplé ponty fejéből és farok részeiből készült.
06- Ledarálom a masszát
Beleteszem az edénybe, fölengedem 2-2,5 liter vízzel fölforralom. Most jöhet bele a halászlé kocka – ez el is maradhat -. Kóstolom, ízesítem.
A pontyszeleteket előzőleg besózom, akár előző nap.
A levesbe csak tálalás előtt főzzük bele, mert forrástól számított 5 perc elég a halszelet elkészítéséhez.