Karfiolleves galuskával

Alapanyagok 
Leveshez
1,5-2 dkg zsiradék, 1-1,5 kg karfiol, 2 csokor petrezselyemzöld, 1 liter húsleves, 2 tk őrölt pirospaprika, 1 liter víz, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 tk só, 2 hús-, vagy zöldségleves kocka

Galuskához
2 tojás, 10 dkg liszt, 0,5 kávéskanál só

A receptről általában.
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!

A receptről általában.
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!

A karfiol leves egyik változata, amikor maradék húslevessel készítem.
Ilyenkor nem tévedésből hagytam ki receptből a különböző zöldségeket, és a petrezselyemből viszont dupla adagot írtam.
A karfiol ízét tökéletesen kikerekíti a petrezselyem, és a hús leves. Ebben az esetben soha nem teszek bele más zöldségfélét.
A másik változatot is leírom, amint tervbe veszem az elkészítését.

02- Petrezselyem-szár dinsztelése.
1,5-2 dkg zsiradék
2 csokor petrezselyem száras része
A zsiradékot fölhevítem.
A szárakat levágom, megdarálom és rádobom a forró zsiradékra.

03- Míg a petrezselyem párolódik,
1-1,5 kg karfiol
megtisztítom a karfiolt.

04- Fűszer paprikát szórok a petrezselyemre,
2 tk őrölt pirospaprika
és gyorsan felöntöm 2 pohár hideg vízzel, jól összekeverem.

05- Fölöntöm a hús levessel,
1 liter húsleves
1 liter víz
és a liter vízzel, közben megdarálom a petrezselyem leveleket.

06- Ahogy a képeken látható.
1 evőkanál paradicsompüré,
2 hús-, vagy zöldségleves kocka
Belekeverem a sűrített paradicsomot, és a két leves kockát.

07- Elkészítem a galuskát.
2 tojás,
10 dkg liszt,
0,5 kávéskanál só
Ahogy a képeken látható, adagonként adom a tojásokhoz a lisztet.

08- Galuska állaga.
A képeken látható állagú legyen a galuska.

09- A leves közben fölforrt.

10- A forró levesbe bedobom a karfiolt.
Megtisztított, szétvágott karfiol. - Nem szoktam rózsáira szedni, mert nagyon hamar szétesik a főzés ideje alatt. Kisebb karfiolt négy részbe teszem bele. -

11- Bedobom a petrezselyem másik felét.

12- Mikor felforr,
fedő alatt kis lángon főzöm. 15-20 perc után már meg is puhul a karfiol.

Itt van 15-20 szabad perced. Érdemes közben a második fogás teendőinek valamelyik részletét elvégezni, nem érdemes a konyhán kívüli teendőkbe belekezdeni!

13- Bele szaggatom a galuskát.

14- Mikor a leves újra felforr,
és a galuska feljön a tetejére, a leves kész – TÁLALHATÓ ! -

15- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !