Krumplileve leves
Alapanyagok
Főt krumpli leve, 1 fej vöröshagyma, 1 tk fűszer paprika, só, 1-2 dk zsiradék, cérnametélt (házi a legjobb és legolcsóbb)
Elkészítése
A zsiradékon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, kicsit megsózom – a krumpli leve már sós –, rászórom a piros paprikát, fölöntöm a krumpli levével. Megvárom míg fölforr és beledobom a cérna metéltet, ha házi tészta, akkor addig főzöm míg följön a leves tetejére. A száraz metéltnél a zacskóra írtak szerint járok el.
A kép megegyezik a Tésztaleve leves képével, az elkészítési módjuk azonos, csak itt a főtt krumpli levét használjuk föl.
Ezt a levest a Nagymamám, a háború utáni időkben főzte. Akkoriban semmi nem ment veszendőbe a krumpli és a tészta levéből finom leveseket főzött.
Ajánlom mindenkinek aki akár rákényszerül a spórolásra, akár kíváncsi, hogy milyen is lehet.
Így az egyik fogás szinte ingyen van.