Korhelyleves

Korhelyleves

Hozzávalók
4 adag 
80 dkg savanyúkáposzta, 10 dkg kolozsvári szalonna,  2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 pár kolbász,  10 dkg parasztkolbász, 25 dkg nyers füstölt comb, 1 ek zsír, 1 ek liszt, só, őrölt köménymag, őrölt pirospaprika, tejföl

Elkészítés
A kockára vágott szalonnát jól megpirítjuk.
Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a reszelt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát. Később hozzáadjuk még a savanyú káposztát és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha a káposzta túl savanyú lenne, öblítsük át, de nem szabad áztatni, ezzel a C vitamint mosnánk ki belőle. Többször vágjuk át, hogy ne legyenek benne nagy szálak benne. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászokat és füstölt húsokat. Ízesítsük őrölt köménymaggal, sóval (a sóval óvatosan, a füstölt húsok sósak). Főzzük puhára a kolbászokat, húsokat, de a káposzta azért maradjon roppanós. Rántást készítünk a zsírból, lisztből, pirospaprikából, és berántjuk a levest.

A videót készítette: MapixFilm

Miele Főzőiskola
Feltöltés: 2011. dec. 28.