Korhelyleves - Laptopkonyha

Korhelyleves - Laptopkonyha

Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....

Recept:
4 db debreceni kolbász
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
4 db áttört fokhagymagerezd
40 dkg savanyított káposzta
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt bors
1 kk borsikafű (csombor)
4 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek só
ecet 10%-os

Tálaláshoz
2 dl tejföl
Erős Pista
1 csokor snidling

Elkészítés:
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk.
A szalonnát kisütjük majd a zsírján halvány sárgára pirítjuk hagymát. Hozzátesszük a zöldséget és a fokhagymát. A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, és a lébe tesszük. Így járunk el a debreceni kolbásszal is. Fűszerezzük a pirospaprikával, felöntjük egy kis vízzel. Tovább fűszerezzük a köménnyel, babérral, csomborral, Erős Pistával, sózzuk. 1-1,5 óra alatt, gyöngyöző forralással, a hozzávalók megpuhulnak. Ekkor a tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük a levest.

Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel.
Laptopkonyha – recept minden napra
Közzététel: 2016. okt. 13.