Medvehagymás karfiolleves, háromlisztes galuskával

Alapanyagok - Leves
1 közepes fej karfiol, 1 csokor medve hagyma, 1- 2 csokor petrezselyem, 1 ek liszt, 2-3 ek zsiradék, só, 2 kk fűszerpaprika, 1 mk őrölt bors

Alapanyagok - Háromlisztes galuska
2 tojás, 5 dkg búza liszt, 5 dkg rozs liszt, 5 dkg lenmag liszt, 1 tk só, egy kevés víz szükség esetén

Szezonális medvehagymás karfiol levest főleg azoknak a Kedves Látogatóknak ajánlom, akik szeretik a karfiolt.
A karfiolnak nagyon sokféle elkészítési módja van. Érdemes ezt is kipróbálni.

01- Felhasználom a sült hús szaftját

02- A medve hagyma és a petrezselyem szárait megdarálom

03- Fölöntöm a serpenyőt vízzel

04- A darálékot kevés zsiradékon megdinsztelem

05- Megdarálom a petrezselyem levelet

06- Egy evőkanál liszttel, 2 kk őrölt piros paprikával megszórom a darálékot

07- A forró szaftot szitán átszűröm, ráöntöm és felöntöm vízzel

08- Négyfelé vágom a karfiolt

09- A Medve hagyma leveleket fölmetélem, ahogy a képen látható

10- A levesbe dobom a karfiolt, a medve hagymát és a petrezselymet

10-15 percig főzöm. Nem kell sokáig főzni, mert a karfiol hamar megpuhul és szétesik.
Közben elkészítem a galuskát.

Háromlisztes galuska- rozs, lenmag, búza

11- Tálalhatom

12- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !