Medvehagymás karfiolleves, háromlisztes galuskával
Alapanyagok - Leves
1 közepes fej karfiol, 1 csokor medve hagyma, 1- 2 csokor petrezselyem, 1 ek liszt, 2-3 ek zsiradék, só, 2 kk fűszerpaprika, 1 mk őrölt bors
Alapanyagok - Háromlisztes galuska
2 tojás, 5 dkg búza liszt, 5 dkg rozs liszt, 5 dkg lenmag liszt, 1 tk só, egy kevés víz szükség esetén
Szezonális medvehagymás karfiol levest főleg azoknak a Kedves Látogatóknak ajánlom, akik szeretik a karfiolt.
A karfiolnak nagyon sokféle elkészítési módja van. Érdemes ezt is kipróbálni.
10-15 percig főzöm. Nem kell sokáig főzni, mert a karfiol hamar megpuhul és szétesik.
Közben elkészítem a galuskát.
Háromlisztes galuska- rozs, lenmag, búza