Húsleves olcsó húsokból
Ebben a receptben bemutatom a gazdaságos húsleves elkészítését.
Főleg azoknak ajánlom, akik a „C” menüben leírtakat szeretnék elkészíteni, ahol a nehéz időkre való tekintettel állítottam össze az ételeket.
Alapanyagok:
0,5 kg liba farhát = 55,-Ft
0,5 kg pulyka szárny = 587,- Ft
1,4 kg csirke farhát = 270,- Ft
Összesen: 912,- Ft
A többi alapanyag, és elkészítési mód megegyezik a „Húslevesek” menüpont alatt leírtakkal.
Első lépésként lemossuk a húsokat, és az összes zsírt levagdossuk róla, amiket egy nylon zacskóba fölcímkézve betesszük a mélyhűtőbe. 4-5 ilyen alkalommal összegyűlik annyi zsíros bőr, hogy egyszerre kisütve nagyon finom és egészséges zsírt kapunk. Felhasználhatjuk főzésre, de legjobb zsíros kenyérhez vacsorára, reggelire hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal stb.
Előző napi teendők:
Főzés aznapi teendői: