Húsleves olcsó húsokból

Alapanyagok:
2,5 kg olcsó baromfi húsos csontok, 3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma,1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 nagy fej zeller, 1,5-2 cm hosszú gyömbér, 1 evőkanál só, 15-20 szem fekete bors, 3 db leveskocka, 20 dk cérnametélt száraztészta

Ebben a receptben bemutatom a gazdaságos húsleves elkészítését.
Főleg azoknak ajánlom, akik a „C” menüben leírtakat szeretnék elkészíteni, ahol a nehéz időkre való tekintettel állítottam össze az ételeket.

Alapanyagok:

0,5 kg liba farhát = 55,-Ft
0,5 kg pulyka szárny = 587,- Ft
1,4 kg csirke farhát = 270,- Ft
Összesen: 912,- Ft

A többi alapanyag, és elkészítési mód megegyezik a „Húslevesek” menüpont alatt leírtakkal.

Első lépésként lemossuk a húsokat, és az összes zsírt levagdossuk róla, amiket egy nylon zacskóba fölcímkézve betesszük a mélyhűtőbe. 4-5 ilyen alkalommal összegyűlik annyi zsíros bőr, hogy egyszerre kisütve nagyon finom és egészséges zsírt kapunk. Felhasználhatjuk főzésre, de legjobb zsíros kenyérhez vacsorára, reggelire hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal stb.
 

01- Alapanyagok beszerzése

Előző napi teendők:

02- Megmosom a húsokat

03- Levagdosom a zsíros bőröket

04- Fölcimkézve, mehet a hűtőbe

Főzés aznapi teendői:

05- Másnap kiveszem a hűtőből

06- Leszedem a zsírt a leves tetejéről

07- A leszedett zsír mennyisége

08- Beleöntöm zárható üvegbe, a hűtőbe tárolva bármihez felhasználhatjuk

09- Főtt hússal tálalom

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !