Tyúkhúsleves - házi cérnametélttel
Alapanyagok
2 kg Tyúk, 2-3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 nagy fej zeller, 1,5-2 cm hosszú gyömbér, 1 evőkanál só, 15-20 szem fekete bors, 3 db leveskocka, 1-2 kelkáposzta levél, 3-4 db zellerszár, 4-5 db karfiolszár, 0,5 karalábé
A receptről általában:
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!
Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A húsleves az az étel, amit mindig másnapra, harmadnapra főzök !
A húsleves újramelegítésénél – minden ételre vonatkozik – föl kell forralni, és forrás után 10-15 percig kislángon főzzük – a baktériumok ennyi idő alatt megsemmisülnek -.
A képeken lehet látni a rengeteg zsírt, amit csak úgy tudok leszedni teljesen, ha egy éjszaka a hűtőbe van.
A másik ok sem elhanyagolható, sokkal jobb ízű lesz ha legalább egy napot áll.
Értelem szerint itt van 4-5 óra szabad idő, csak az a lényeg, hogy olyan dologgal foglalkozzunk, ami nem vonja el teljesen a figyelmünket a konyháról. A csörgőóra itt is nagyon hasznos lehet.
Kifőzöm az előzőleg meggyút tésztát.