Paradicsomleves galuskával

Alapanyagok
3 dkg zsír, v. olaj, 1,5 dkg liszt rántáshoz, 1,5 teáskanál fűszer paprika, 1,5-2 liter víz, 2-3 szál Zellerlevél, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt rozmaring, 140 gr. sűrített paradicsom, 1 közepes méretű vöröshagyma, Só (ízlés szerint 1-2-3 kávéskanállal), 2 tojás, 6 dkg liszt, ½ kávéskanál só, 2-3 evőkanál cukor

Az üveges 360 gr., a dobozos 70 gr., 140 gr-os
A képen látható paradicsom konzerveket ajánlom, tapasztalatom szerint ez a legolcsóbb. 

Alapanyagok
3 dkg zsír, v. olaj, 1,5 dkg liszt rántáshoz, 1,5 teáskanál fűszer paprika, 1,5-2 liter víz, 2-3 szál Zellerlevél, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt rozmaring, 140 gr. sűrített paradicsom, 1 közepes méretű vöröshagyma, Só (ízlés szerint 1-2-3 kávéskanállal), 2 tojás, 6 dkg liszt, ½ kávéskanál só, 2-3 evőkanál cukor

A paradicsom leves az egyik leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

A rántással kezdem.

02- Zsiradék hevítése
3 dkg zsír, v. olaj
Egy 3 literes fazékba beleteszem a zsiradékot.

03- Zeller-levél darálás-, dinsztelés
2-3 szál Zellerlevél
Míg a zsiradék fölhevül ledarálom a zellerlevelet és beledobom az edénybe.

04- Fűszerezés- őrölt bors, őrölt rozmaring
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 mokkáskanál őrölt rozmaring

05- Megszórom liszttel
1,5 dkg liszt rántáshoz,

06- Megszórom fűszer-paprikával
1,5 teáskanál fűszer paprika,

07- Felöntöm vízzel
1,5-2 liter víz
Gyorsan felöntöm hideg vízzel. Megvárom míg felforr.

08- Paradicsom-püré, só, vöröshagyma
140 gr. sűrített paradicsom
1 közepes méretű vöröshagyma
Só (ízlés szerint 1-2-3 kávéskanállal)
Mikor fölforrt belekeverem a paradicsom pürét, a megtisztított vöröshagymát egészbe és a sót. Újraforrás után 20 percig főzzük.

09- Forrásig hagyom nagy lángon

10- Kislángon, fedő alatt

Időigény: 20-25 perc

Közben elkészítem a galuskát.

11- Galuska elkészítése lépés 1
2 tojás
6 dkg liszt
½ kávéskanál só

12- Galuska elkészítése lépés 2
Egy keverő tálba összekeverem a lisztet, tojást, sót.

13- Ízesítés- leveskocka

14- Galuska szaggatása lépés 3
Már szaggathatom bele a forrásban lévő levesbe. - nokedliszaggatóval -

15- Forralom míg a galuska feljön a leves tetejére

16- Cukrozás előtt
Amennyiben a családban cukor-érzékenység van, akkor egy kisebb edénybe átszedek a levesből, és újra forralom.

17- Nagyobb edénybe- répacukor
10 dkg répacukor (ízlés szerint)
A tüzet elzárom, és a fenti cukorral ízesítem.

18- Kisebb edénybe- nyírcukor
3-4 dkg nyírcukor (ízlés szerint)
A tüzet elzárom, és a fenti cukorral ízesítem.

19- A paradicsom leves kész!

20- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Időigény: 30-40 perc