6 months
user-image

Rongyosleves pirított zsemlekockával

A receptről általában
​​​​​​​Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő a köret elkészítésével!

01- Alapanyagok 
2 ek olaj
3 tk köménymag
1 mk őröltbors
1 ek liszt
2 tk fűszerpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 ek cukor
1 ek sűrített paradicsom
1-2 ek 10%-os ecet
2 zsemle 

Étvágygerjesztő videó Rongyosleves pirított zsemlekockával ételhez.

Rongyosleves pirított zsemlekockával

02- Fölteszem az olajat a tűzre,
mikor elég forró beleszórom a köményt, megpirítom. - vigyázni kell, hogy ne égjen meg -

03- Beledobom a fokhagymát

04- Jól összekeverem
Gyorsan kell dolgozni, hogy meg ne égjenek az anyagok.

05- Beleszórom a lisztet

06- Pirítom, közbe kevergetem

07- Beleszórom a pirospaprikát,
gyorsan megkeverem.

08- Felöntöm hideg vízzel

09- Beleöntöm az 1-2 evőkanál paradicsomot

10- Forrásig nagylángon hagyom

11- Míg a leves felforr,
fölkockázom a zsemlét. Kevés olajjal meglocsolom. 180 C fokos sütőbe 8-10 percig pirítom.
VIGYÁZZ ! Sokszor meg kell nézni, könnyen megéghet.

12- A levest kislángon 10-15 percig főzöm,
majd mehet bele a leveskocka.

Ennél a lépésnél nevezzük rántottlevesnek.
A tojástól és az ecettől lesz RONGYOS A LEVES. Szokták SAVANYÚ TOJÁSLEVES-nek is nevezni.

13- Beleöntöm azecetet

14- Cukrozom

15- Forró levesbe belekeverem a tojásokat

16- Zsemlekocka megpirult

17- Jó étvágyat kívánok !
Előbb szedjük ki a levest, a zsemlekockát csak közvetlen evés előtt tegyük a levesbe, mert úgy finom, ha ropog.

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép