Tejfölös gomba leves galuskával

Alapanyagok - leveshez
0,5 kg csiperke gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 paradicsom, 3-4 dk. zsiradék, 2-3 tk. őrölt piros paprika,  2 mk. őrölt fekete bors,  2 mk. őrölt kakukkfű, 2-3 csomag petrezselyem, ½ ek. só, tejföl ízlés szerint

Alapanyagok – galuskához
2 db. Tojás, 12-15 dk. liszt, csipet só

01- Alapanyagok

02- 50 dkg gombát megmosom

03- Megdinsztelem a hagymát

04- A dinsztelt hagymára dobom az alapanyagokat, ahogy a képen látható

05- Fedő alatt 15-20 percig párolom, mikor a víz elpárolgott,

06- beleszórom a lisztet, jól összekeverem

07- Fölengedem vízzel

Míg a leves felforr, megcsinálom a galuskát.
Az alapanyagokat jól összekeverem fakanállal.
Forrás után beleszaggatom a forrásban lévő levesbe.

08- Mint általában a frissen készített tészták, most a galuska akkor készül el, mikor följön a leves tetejére

A tejfölt nem szoktam belekeverni, mert nem mindenki szereti tejföllel.

10- Tejföl nélkül tálalom !