Tésztaleve leves

Alapanyagok
Főt tészta leve, 1 fej vöröshagyma, a cs. zeller-levél, 1 db paradicsom, vagy 1-2 ek sűrített paradicsom, 1 tk fűszer paprika, só, 1-2 dk zsiradék - füstölt szalonnával a legjobb, cérnametélt (házi a legjobb és legolcsóbb), vagy nagyméretű galuska

Ezt a levest a Nagymamám, a háború utáni időkben főzte. Akkoriban semmi nem ment veszendőbe a krumpli és a tészta levéből finom leveseket főzött.
Ajánlom mindenkinek aki akár rákényszerül a spórolásra, akár kíváncsi, hogy milyen is lehet.
Így az egyik fogás szinte ingyen van.

Elkészítése
A szalonnát kisütöm, a zsiradékon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, kicsit megsózom – a tészta leve már sós –, a zellert, a paradicsomot fölaprítom, majd dinsztelem 8-10 percig. Rászórom a piros paprikát, fölöntöm a tészta levével.
Megvárom míg fölforr és beledobom a cérna metéltet, vagy a galuskát. Ha házi tésztát használunk, akkor addig főzöm míg följön a leves tetejére. A száraz metéltnél a zacskóra írtak szerint járok el.