Zöldségleves cérnametélttel
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zeller-gumó
10 dkg karalábé
A zöldségeket megtisztítom – nagyon praktikus a zöldségpucoló kés, és nem is drága -.
Fellehet aprítani hasonló méretű kockákra, vagy csíkokra.
Időigény: 15-25 perc
2,5-3 liter víz
20-25 dkg vöröshagyma
5-8 dkg zsiradék
1 mokkáskanál só
A hagymáról leszedem a héját – könnyebben lejön, ha előtte egy-két percre beáztatjuk vízbe –, fölvágjuk a vöröshagymát apró kockákra.
Időigény: 8-10 perc (aprítógéppel a legegyszerűbb 1-2 perc)
A leves-főző edénybe beleteszem a zsiradékot, fölhevítem és beleteszem a felaprított hagymát, 2 csipetnyi sót teszek bele.
Üvegesre pirítom, majd beleteszem a felaprított zöldségeket, és felöntöm a vízzel, és puhára főzöm.
3 db húsleves-kocka – só helyett-
1 csomag petrezselyem
A petrezselymet felaprítom, és beledobom a levesbe.
Megkeverem.
Időigény: 3-5 perc
8 dkg száraz cérnametélt
Megvárom, míg a leves újra felforr, és beledobom a tésztát.
Megkeverem.
Időigény: 5-6 perc
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !