Kapor mártás

Alapanyagok
2-3 evőkanál zsiradék- a receptben maradék sült hús szaftot használtam –, 2-3 ek liszt, 1-2 csomó kapor (nekem csak szárított volt, de a friss sokkal jobb), 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2,5 dl tejföl, só ízlés szerint, 1 tk ecet, cukor ízlés szerint

01- A zsiradékot fölhevítem

02- Szárított kapor

03- A kaprot beleszórom a zsiradékba, jól összekeverem

04- Beleszórom a lisztet, alaposan összekeverem

05- Állandó keverés közben felöntöm a tejjel, tejszínnel

06- Belekeverem a tejfölt – a hőkiegyenlítés szabálya szerint

07- Kukoricás rizzsel, vagy rizibizivel, de sima párolt rizzsel is nagyon finom étel.

Sült csirkecomb kukoricás rizzsel kapormártással

Gombafejek rántva, kukoricás rizs mellé is tökéletes ízkiegészítő.

Gombafejek rántva, kukoricás rizs mellé is tökéletes ízkiegészítő.