Gombamártás 1. - csiperke gomba-tönkből

A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
Amikor gombafejeket rántok, a tönköt mindig lefagyasztom mert mártásnak nagyon megfelel.

01- A gomba-tönköt jegesen a darálóba teszem
Amennyiben nincs daráló a háztartásban, fagyasztás előtt apró kockákra vágjunk a tönköt.

Alapanyagok
20-25 dk csiperkegomba tönk
5-8 dk zsiradék – sűlthús szaft –
2 tk kakukkfű
1-2 mk őröltbors
1 kis fej vöröshagyma
1-2 mk só
0,5 l tej
4-5 ek tejföl
1-2 leveskocka

02- Apróra darálom

03- A sűlthús zsírjába,
vagy sima zsiradékba beleöntöm a darált gombát.
Jól összekeverem, majd a kakukküvet és az őröltborsot belekeverem.

04- Az apróra vágott vöröshagymát belekeverem

05- Beleszórom a lisztet,
jól összekeverem, 3-4 percig pirítom.

06- Felöntöm a tejjel,
megvárom hogy fölforrjon. Folyamatosan kevergetem, belekeverem a sót, leveskockát.
2-3 perc után 3-4 evőkanál tejfölt keverek bele. Megvárom míg felforr.
Lezárom a tüzet, a mártás kész.