Pizza tészta, szósz - Pizza 1. -
A receptről általában
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!
Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A receptet 1 kg liszt alapanyagból készítettem, mert azt szeretném bemutatni, hogy a pizzát is lehet előre elkészíteni. A tésztát lefagyasztva bármikor gyorsan elkészíthetjük.
Ezt a pizza receptet azoknak a kedves látogatóknak ajánlom, akiknek kevés idejük van az egyéb elfoglaltságok miatt, de azért szeretnének saját elkészítésű pizzával kínálni a családot, vagy a vendégeket.
01-2 Alapanyagok: Pizzaszósz
360 gr. sűrített paradicsom, 70 gr. Univer pizzakrém – 2 db -
A paradicsomot és a pizzakrémet jól összekeverem és felfőzöm 8-10 percig.
A képen látható kicsi dobozokba szétporciózom, Mehet a mélyhűtőbe. Lehetőleg akkora edénybe tegyük a szószt, ami egyszeri adagnak elegendő.
A pizza tésztájának az elkészítése:
Itt van 1-1,5 szabad óra amíg a tészta megkel.
Itt van 1-1,5 szabad óra amíg a tészta megkel.
14- Sütés előtt
A tésztát kinyújtom a kívánt formára.
A sütőlapra sütőpapírt teszek, beolajozom.
A kinyújtott tésztát ráhelyezem – közben bekapcsolom a sütőt 240 C fokra állítom-.
a. bekenem a tésztát a pizzaszósszal
b. az előzőleg megreszelt sajt felével megszórom
c. ráhelyezem a sonkát, vagy szalámit, vagy bármit
d. ráteszem a karikákra vágott hagymát, megszórom a kukoricával
e. rámorzsolom a mozzarellát
f. megszórom a maradék reszeltsattal