Csirke filézése

A csirke mellet, combot jót megmosom, lehúzom a bőröket.
A bőröket mindig elteszem egy nylon zacskóba és a mélyhűtöm. Mikor összegyűlt nagyobb mennyiség, akkor kisütöm és nagyon finom zsírt kapok.A csirke mell és a csirke comb filézését mutatom be.
A csirke mell kis falatkákban rántva nagy kedvence a gyerekeknek.

Kezdő háziasszonyoknak ajánlom az alábbi képeket a csirke filézést bemutatva.

01- Csirke comb, csirke mell

A csirke mellett a fölső csont mellett szorosan bevágom, lefejtem a csontról a húst.

02- Csirke mell filézése, ahogy a képen látható

A csirke combot, amikor nagyobb mint a rántani való, akkor ahogy az az alábbi képem látható bevagdosom, szétnyitom.
A csontot is kivághatom, de így már rántható.
Ezt azért kell csinálni, mert a csirke comb túl vastag ahhoz, hogy átsüljön.

TILOS a csirke és disznó húsokat véresen fogyasztani !
 

03- Csirke comb filézése, ahogy a képen látható

04- Ahogy a képen látható a jelölések vonalában fölvagdosom

05- A képen látható kijelölt részt is ki szoktam rántani, a legfinomabb falat

06- Besózom, fölcímkézem, a csontokat elteszem a levesbe, a bőröket is külön csomagolom