Csirke filézése
A csirke mellet, combot jót megmosom, lehúzom a bőröket.
A bőröket mindig elteszem egy nylon zacskóba és a mélyhűtöm. Mikor összegyűlt nagyobb mennyiség, akkor kisütöm és nagyon finom zsírt kapok.A csirke mell és a csirke comb filézését mutatom be.
A csirke mell kis falatkákban rántva nagy kedvence a gyerekeknek.
Kezdő háziasszonyoknak ajánlom az alábbi képeket a csirke filézést bemutatva.
A csirke mellett a fölső csont mellett szorosan bevágom, lefejtem a csontról a húst.
A csirke combot, amikor nagyobb mint a rántani való, akkor ahogy az az alábbi képem látható bevagdosom, szétnyitom.
A csontot is kivághatom, de így már rántható.
Ezt azért kell csinálni, mert a csirke comb túl vastag ahhoz, hogy átsüljön.
TILOS a csirke és disznó húsokat véresen fogyasztani !