Rántás -fokhagymás-paprikás-

Az Alapműveletek menüpont alá sorolom be a rántáskészítést is, mivel gyakran használjuk a főzelékek, levesek, mártások stb. ételek elkészítésénél a műveletet - rántások, habarások ...
Az ételek sűrítését a magyar konyhában leggyakrabban rántással készítjük.
Alapanyagok mennyiségét a főrecepteknél írom le.

Alapanyagok
zsiradék, liszt, fokhagyma, fűszerpaprika, víz
0-01 A forró zsiradékba lisztet teszek, halványra pirítom

0-02 Beleteszem az előzőleg megpucolt, fölaprított  fokhagymát – jól összekeverem

0-03 Már mehet is bele az őrölt pirospaprika – itt gyorsan kell dolgozni, mert a paprika ha megég keserű lesz a rántás

0-04 Felöntöm hidegvízzel és egyet forralok rajta, közben kevergetem