Görögdinnye befőzése

Alalpanyagok
​​​​​​​2-3 kg dinnyehéj
10 %-os ecet
1-1,5 kg kristály cukor
50 dkg citrom
víz

Alapanyag arányok :
dinnye:cukor:citrom = 1:1:0,5
víz:ecet = 3:1 

Elkészítés
Miután megettük a görögdinnye belső husát, a zöld héját vékonyan lehámozzuk, a megmaradt részét, ujjnyi darabokra vágjuk.
Fölteszem a tűzre a vizet és az ecetet - 3 rész víz, 1 rész enyhe ecet arányban - felforralom, beledobálom a felkockázott dinnye héját. Majd 1-3 perc után kiszedem, kétszer-háromszor leöblítem. 

Megmérem a dinnyét és a súlyának megfelelő mennyiségű cukrot 2,5-3dl vízben felforralom (dinnye:cukor:citrom = 1:1:0,5), majd beledobom a héjastul karikákra vágott citromotés, és 10 percig főzzük, majd a dinnyét is beledobjuk felforraljuk még 3-4 percig hagyjuk. Lekapcsoljuk a tüzet, és az edényben hagyjuk kihűlni.

Másnap a szirupot leszűrjük, felforraljuk, ismét beletesszük a citromos dinnyét, majd benne hűtjük ki. Ezt harmadnap is megismételjük, majd üvegekbe rakva lekötjük.