Császármorzsa

Alapanyagok:
30 dkg búzadara, 5 tojás, 0,5 l tej, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, csipet só

A császármorzsa is gyakori étel volt gyermekkoromban. Nem számított a drága ételek közé. Fínom házi barack lekvárral tálalta a Nagymamám.

01- Fölteszem a tejet a tűzre, beleszórom a sót

02- Beleszórok egy evőkanál cukrot

03- A grízbe belereszelem a citrom héját

04- A tüzet lezárom, mehet bele a gríz

06- Összekeverem

07- Először a fehérjét fölverem habnak,
majd a sárgáját és a maradék cukrot összekeverem

A sütőt 200 C fokra fölmelegítem.

08- Összekeverem az összes anyagot

09- Egy tepsibe fölforrósítom a vajat

10- Mehet bele a massza

11- A tepsi mehet a sütőbe, 5-6 percenként megkeverem

12- Addig pirítom, míg ilyen lesz

13- Barack lekvárral tálalom

14- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !