Csörögefánk recept - Varga Gábor saját receptje
Alapanyagok:
2 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál por cukor, kevés só, 1 kanál rum, 35 dkg liszt, étolaj a kisütéshez
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, alaposan, majd fél órát- 1 órát pihentetjük.
Újra átgyúrjuk, azután nagyon vékonyra kinyújtjuk. Derelye szaggatóval tetszőleges négyszögeket vágunk, a közepébe 2-3 csíkot húzunk, majd bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Papírra szedjuk,lecsöpögtetjük, azután meghintjük vaníliás porcukorral. Barack lekvárral kínáljuk.