Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel

Alapanyagok – rizshez -
30 dk rizs, 1 db citrom reszelt héja, 3-4 zacskó vaníliás-cukor, 1 csipet só, 4 db tojás, 10 dk vaj, 4-5 ek cukor, 5-10 dk csokoládé, 1 liter tej

001- Alapanyagok – öntethez -
1 zacskó cukormentes vaníliás pudingpor, 4-5 ek cukor, 1 liter tej, 1 zacskó habpor

01- Alapanyagok

02- Bekenem az edényt margarinnal,
hogy a rizs ne ragadjon az edényre.

03- Felöntöm tejjel

04- Megmosom a rizst

05- Beleöntöm a tejbe

06- Jól összekeverem

07- Beleszórom a két zacskó vanillincukrot

08- Beledobom a vajat

09- Jól összekeverem

10- Beleszórom reszelt citromhéjat

11- Megcukrozom,
jól összekeverem. Folyamatosan kevergetem, míg a rizs puha lesz. Közben ha a tej kevésnek bizonyul, vízzel pótolom.

12- Lefedem, hagyom kihűlni

13- Míg a rizs hűl,
előkészítem a sütőformákat. Kikenem a formákat vajjal.

14- Beszórom morzsával

15- Most ananásszal készítem,
de lehet bármilyen gyümölccsel ízesíteni.

16- Jól összekeverem

17- Szétválasztom a tojásokat

18- Fölverem a fehérjét

19- Ilyen kemény legyen a hab

20- Fölverem a sárgáját, megcukrozom

21- Beleszórom a vanillincukrot

22- Addig keverem, míg ilyen világos lesz

23- Beleöntöm a sárgáját a rizsbe,
jól összekeverem.

24- Óvatosan belekeverem a habot a rizzsel

25- Ennyire elég összekeverni

26- Beleöntöm a sütőformákba,
170-180 C fokon, a sütőforma magasságától függően 50-80 percig sütjük.

Míg a rizs sül, közben elkészítjük a vanília öntetet: