Tojásrántotta szafaládéval

Alapanyagok
3-4 tojás fejenként, 8-10 dk füstölt szalonna, 1 db szafaládé személyenként, 1-2 fej vöröshagyma, paradicsom, paprika, só ízlés szerint

Elkészítése
A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom. Közben megtisztítom, fölaprítom a hagymát, majd rádobom a kiolvadt szalonnára.

Míg a hagyma dinsztelődik, addig fölkarikázom a szafaládét, rádobom a hagymára.
Hagyom pirulni a szafaládét, addig a tojásokat besózom fölverem.

Jól fölforrósítom a sütőedényt, és ráöntöm a tojást.
Villával a megsült tojást középre húzom, így az aljára a nyers tojás odafolyik.
Ezt a folyamatot addig folytatom, míg a tojás kellő állagú lesz.
Díszítem paradicsom karikákkal, paprika karikákkal. Kenyérrel, zsemlével tálalom.
Egy forró citromos tea illik hozzá.