Az ételek elkészítését úgy írom le, hogy azok a kedves Látogatók, akik nem tanulták meg a Nagyszülőktől, Szülőktől a sütés- főzés – háztartás vezetésének teljes menetét, eligazítást kapjanak.
Hogy takaríthatsz meg pénzt és időt?
Anyagbeszerzést ajánlott piacokon, áruházakban, kiskereskedőknél végezni - tehát bárhol, ahol megfelelő a minőség, és a termék ára.
Azt tapasztaltam, hogy ugyanazt a terméket „pár lépéssel arrébb” jóval olcsóbban megkapom (pl.: 1 liter 1,5%-os tartós tej ára egyik helyen 145,-Ft, a másikon ugyanez 190,-Ft, de van ahol 200,-Ft fölött van). Így kialakítottam azt a módot, hogy megjegyzem, hol kaptam legjobb áron az aktuális terméket, és azt mindig ott veszem meg heti- kétheti- havi mennyiségben. Havi viszonylatban jelentős összeget lehet spórolni.
Időtakarékosságból bizonyos ételekből két napit lehet főzni, és az egyik adagot betenni a mélyhűtőbe felcímkézve-dátumozva. A menük leírásában ezt feltüntetem.
Az idő megtakarítása érdekében a teljes munkafolyamatot leírom időrendben.
A menü alapanyag-mennyiségét négy személyre számítom a „Főzésadagok 1 főre” menüpont alatt átszámíthatod a kívánt mennyiséget.
„ Gazdálkodj okosan ! ”
Az alábbi listában megtalálhatók a legfontosabb tételek egy főre számított mennyisége:
A menyiségeket változtathatjuk igény szerint. Az adagok felnőttekre lettek szabva.