Alapanyagok:
500 g liszt, 20 dkg főtt krumpli, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 2 dl tej, 1 tojás, 5 dl olaj (a kisütéshez)
A krumplit fölteszem főni.
Jól meglisztezem a deszkát és a tésztát. Ráborítom az edényt és meleg helyen hagyom megkelni, míg a duplájára megnő.
A tésztát nyolc részre osztom, és még egyszer átgyúrom a tésztát.
Letakarom nedves konyha ruhával, hogy ne száradjon ki a teteje és még hagyom még 15-20 percig kelni.
Ellenőrzöm, hogy az olaj elég meleg-e ?
Ahogy az alábbi képen látható, az olajnak sercegnie kell, akkor már elég forró.
Fokhagymát összezúzok, fölöntöm egy kevés olajjal, sót teszek bele és kenő ecsettel megkenem.
Szokták tejföllel, túróval... tálalni.