Pizza - 1

Alapanyagok:
Pizza tészta
1 kg liszt, 8 dkg élesztő, 4 teáskanál kristálycukor, 4 teáskanál só, 8 evőkanál olivaolaj, 4,5 dl víz

alapanyagok:
Pizzaszósz
360 gr sűrített paradicsom, 70 gr univer pizzakrém – 2 db-
Pizza feltét
¼ része a tésztának, 1-2 evőkanál olivaolaj, 6 dkg sonka, 15-20 dkg füstölt sajt, 10 dkg mozzarella 10 dkg, 1 kis fej vöröshagyma, 6 dkg kukorica

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!

Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

A receptet 1 kg liszt alapanyagból készítettem, mert azt szeretném bemutatni, hogy a pizzát is lehet előre elkészíteni. A tésztát lefagyasztva bármikor gyorsan elkészíthetjük.
Ezt a pizza receptet azoknak a kedves látogatóknak ajánlom, akiknek kevés idejük van az egyéb elfoglaltságok miatt, de azért szeretnének saját elkészítésű pizzával kínálni a családot, vagy a vendégeket.

Pizzatészta alapanyagok

Pizzatészta alapanyagok

Pizzaszósz_alapanyagok

Pizzaszósz_alapanyagok

A paradicsomot és a pizzakrémet jól összekeverem és felfőzöm 8-10 percig.

A képen látható kicsi dobozokba szétporciózom, Mehet a mélyhűtőbe. Lehetőleg akkora edénybe tegyük a szószt, ami egyszeri adagnak elegendő.

Alapanyagok: Pizza feltét

Alapanyagok: Pizza feltét

A fenti pizza feltét, csak egyik variáció. Itt mindenki használhatja a fantáziáját.

A pizza tésztájának az elkészítése:

02- Langyos vízbe beleszórom a cukrot

02- Langyos vízbe beleszórom a cukrot

03- Belemorzsolom az élesztőt

03- Belemorzsolom az élesztőt

04- Az átszitált lisztbe gödröcskét csinálok, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt.

04- Az átszitált lisztbe gödröcskét csinálok, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt.

05- A tésztát jól kidolgozom

05- A tésztát jól kidolgozom

06- Cipót formálok

06- Cipót formálok

07- Letakarva kelesztem

07- Letakarva kelesztem

 08- A tészta megkelt

08- A tészta megkelt

09- A tésztát sózom, olajozom

09- A tésztát sózom, olajozom

10- Jól összegyúrom

10- Jól összegyúrom

11- Letakarom és hagyom kelni

11- Letakarom és hagyom kelni

12- Négy részre osztom

12- Négy részre osztom

13- Mélyhűtésre előkészület

13- Mélyhűtésre előkészület

A többlet tésztát nyilonzacskóba teszem, bekötöm a száját. A következő napig hagyom a hűtőtérbe, majd utána mehet a mélyhűtőbe.
Felhasználás előtti este vegyük ki, hogy kiolvadjon.
Ugyan úgy dolgozok vele, mint a frissen gyúrt tésztával.

14- Sütés előtt

14- Sütés előtt

A tésztát kinyújtom a kívánt formára.
A sütőlapra sütőpapírt teszek, beolajozom.

A kinyújtott tésztát ráhelyezem – közben bekapcsolom a sütőt 240 C fokra állítom-.

a. bekenem a tésztát a pizzaszósszal
b. az előzőleg megreszelt sajt felével megszórom
c. ráhelyezem a sonkát, vagy szalámit, vagy bármit
d. ráteszem a karikákra vágott hagymát, megszórom a kukoricával
e. rámorzsolom a mozzarellát
f. megszórom a maradék reszelt sajttal

15-2 Megsült a Pizza

15-2 Megsült a Pizza

A forró sütőbe betesszük.
10 perc után leveszem a hőfokot 200 C fokra és még 10 percig sütöm.

16- Jó étvágyat kívánok!

16- Jó étvágyat kívánok!