Rántás - vöröshagymás -
Az Alapműveletek menüpont alá sorolom be a rántáskészítést is, mivel gyakran használjuk a főzelékek, levesek, mártások stb. ételek elkészítésénél a műveletet - rántások, habarások ...
Alapanyagok 5-10 dk kenyérszalonna, vagy egyéb zsiradék 2-3 fej vöröshagyma 10-12 dk liszt (1 ek kb. 2 dk) Ízlés szerint őrölt bors
1. A szalonnát fölkockázom, kisütöm.
Amint a szalonna kisült, kiszedem.
2. A szalonnát és a hagymát fölaprítom
3. A darálékot beleöntöm a forró zsiradékba
Fedő alatt párolom a hagymát
4. Közben a hagyma megpirult
5. Megy bele a bors
6. Beleszórom a lisztet, jól összekeverem
7. Felöntöm vízzel, jól összekeverem, felforralom. Lezárom a tüzet.
8. A hőkiegyenlítés szabálya szerint belekeverem a főzelékbe.