Délvidéki sajtos sós tekercs

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
5 dkg éleszt
2 kiskanál só

A töltelékhez:
25 dkg puha margarin vagy vaj
3 tojás sárgája
2 mokkás kanál só

A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.

Elkészítjük a tölteléket:
a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.

A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.

Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!
 

60 dkg lisztből készítettem, 16 db lett belőle