Pogácsa-kelt tésztás
Alapanyagok
1 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 100 dkg liszt, 1 evőkanál só, 25 dkg vaj/margarin + 17 dkg zsír, 3 tojás, 1,5 dl tejföl
Az alapanyagok arányait érdemes megjegyezni, mert így könnyeben eligazodsz a sütés közben.
A só adagot nehéz eltalálni. Én a főzéshez-sütéshez kizárólag a durvaszemcsés sót használom.
A pogácsa elkészítésének a lépései:
Letakarom, és minden lépés után 30 percig hagyom pihenni.
A fenti 3 lépést még HÁROMSZOR megismétlem!
A SÜTÉS PONTOS IDEJÉT ÉS A HŐFOKOT NEHÉZ MEGHATÁROZNI, MERT A KÉSZÜLÉKEINK NAGYON KÜLÖNBÖZNEK. ÍGY AZ ALÁBBI SÜTÉSI ADATOK CSAK TÁJÉKOZTATÓAK. MINDENKINEK KI KELL TAPASZTALNIA A SAJÁT MÓDSZERÉT.