Csokoládétorta - Gesztenyetorta
Alapanyagok - Piskóta –
12 db tojás, 12 ek rétesliszt, 12 ek cukor/édesítő, 12 ek víz, 0,5 mk só, késhegynyi sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 zacskó vaniliáscukor, 12 ek víz, 10-15 dk baracklekvár, 1 citrom
Alapanyagok
1 evőkanál liszt kb. 2 dkg -, 1 evőkanál cukor kb. 3 dkg -, 1 evőkanál víz kb. 1/10 dl -...
A vizes piskóta az egyik legegyszerűbben elkészíthető, és könnyen megjegyezhető sütemény.
2 db 2,5-3 literes műanyag/rozsdamentes keverőtál kell a az alkotók felveréséhez.
Nagyon ajánlom a mixelő-gép beszerzését, egyszeri beruházás, de nagyon sok konyhai teendőre használható.
Rengeteg időt megtakaríthatsz vele.
Persze, ha még nincs meg a készülék, tökéletesen megfelel a kézi habverő is.
Mikor már minden alapanyag elő van készítve, bekapcsolom a sütőt kb. 200 fokra.
Kövesd az alábbi munkamenetet:
Itt már bekapcsolom a sütőt 200 C fokra, mert amint elkészültünk a masszával, azonnal be kell tenni a sütőbe.
04- Tojások szétválasztása
A tojást-tojásokat a mosogató pereméhez – nem túl erősen, de határozottan egyesével kettéválasztom a fehérjét a sárgájától.
Egyik edénybe a fehérje, másikba a sárgája kerüljön.
Minden egyes tojást egy külön edénybe törjük föl, mert ha csak 1 tojás is záp az egészet tönkre teheti.
A töltelékeket ajánlatos előző nap megcsinálni, de ha ez nem megoldható, akkor amíg a piskóta hűl elkészítjük a töltelékeket.