Káposztás medvehagyma saláta

Alapanyagok
2 csokor medvehagyma, 1 nagyobb lila vagy vöröshagyma, 1 kisebb fej fejes káposzta, 1 ek só, 1-1,5 dl víz, 1-2 ek cukor, 1 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, 1 mk őrölt kömény, 1 mk őrölt fekete bors, 3-4 kanál olíva olaj – lehet másmilyen hidegen sajtolt –

01- Lereszelem a káposztát, a vöröshagymát, a medvehagyma szárát, besózom, fűszerezem

02- Fölmetélem a medvehagymát, belekeverem a káposztába

Jól összekeverem lefedem és hagyom, hogy levet eresszen.
Közben elkészítem az alábbiakat.

03- Fölforralom a vizet

A forró vízbe belekeverem a cukrot míg feloldódik. Hagyom lehűlni. Még langyos állapotában ráöntöm a salátára. Jól összekeverem, belekeverem a joghurtot, tejföl és végül az olajat.
Hagyom egy pár órát összeérni.

Tavasszal, böjt idején nem szoktam a rántott hús mellé más köretet készíteni.

04- Rántott csirkemell, káposztás medvehagyma saláta köret

Medvehagyma édes kis virága