Kovászos uborka

A receptről általában.

Az uborka kovászolást az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

Elkészült, már csak le kell szűrni

01- Alapanyagok
2,5 kg közepes méretű kovászolni valóuborka
6 dkg só
2 csokor kapor
1 szelet kovászos kenyér
1 nagy fej fokhagyma, kb. 2 l meleg víz
2 tk. mustármag
5-6 db babérlevél
2-3 csík torma
10-15 feketebors
1 db 3 literes befőttes üveg

02- Jól megmosom az uborkát

03- Bevágom az uborkát,
ahogy a képen látható.

04- Behelyezem az üvegbe jó szorosan,
közé dugdosok 1-1 gerezd fokhagymát, 1-1 szál kaprot.

05 Teletöltöm az üveget vízzel

06- Kiöntöm a vizet egy edénybe,
még ráöntök 2-3 dl-t.

07- Míg a víz felforr,
a maradék fűszereket beletömködjük.

08- Beleszórom a borsot, mustármagot

09- Beleöntöm a vízbe a sót,
lehűtöm 30-40 C fokra.

10- Míg a víz kihűl a tormákat is beledugdosom

11- Felöntöm az üvegeket a sós vízzel,
és a tetejére teszem a kenyeret.

12- Teszek alá egy-egy öblös edényt

13- Letakarom

14- Kiteszem a napra
Két-három napig érlelem.

16- Leszűröm

17- Lemosom az uborkát

18- Beleteszem kisebb üvegekbe

19- Felöntöm a kovászos lével

20- Mehet a hűtőbe