Az uborka kovászolást az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
Elkészült, már csak le kell szűrni
01- Alapanyagok
2,5 kg közepes méretű kovászolni valóuborka
6 dkg só
2 csokor kapor
1 szelet kovászos kenyér
1 nagy fej fokhagyma, kb. 2 l meleg víz
2 tk. mustármag
5-6 db babérlevél
2-3 csík torma
10-15 feketebors
1 db 3 literes befőttes üveg
02- Jól megmosom az uborkát
03- Bevágom az uborkát,
ahogy a képen látható.
04- Behelyezem az üvegbe jó szorosan,
közé dugdosok 1-1 gerezd fokhagymát, 1-1 szál kaprot.
05 Teletöltöm az üveget vízzel
06- Kiöntöm a vizet egy edénybe,
még ráöntök 2-3 dl-t.
07- Míg a víz felforr,
a maradék fűszereket beletömködjük.
08- Beleszórom a borsot, mustármagot
09- Beleöntöm a vízbe a sót,
lehűtöm 30-40 C fokra.
10- Míg a víz kihűl a tormákat is beledugdosom
11- Felöntöm az üvegeket a sós vízzel,
és a tetejére teszem a kenyeret.
Az oldal sütiket és google szkripteket haasznál! A honlap további használatához a sütik használatát és a Felhasználási feltételeket és irányelveket el kell fogadni.
Elfogadom
Célunk, hogy nálunk kérdéseidre választ, problémáidra megoldást találj. A rendszer használata megoldást keresők és kínálók számára egyaránt teljesen INGYENES.