Paradicsom saláta

Alapanyagok

0,5 kg kemény paradicsom, 2 fej lila-hagyma, egy csokor metélő hagyma, 1-2 tk só, 1 ek vörösbor ecet, 1-2 ek cukor, 0,5 dl olaj, 1-1,5 dl víz ( a sót és a cukrot saját szájízünk szerint adagoljuk, mindig kóstoljunk.

A vízbe beleszórjuk a cukrot. Jól összekeverjük, mikor feloldódott beleöntjük az ecetet.

01- Fölkarikázom a paradicsomot, lila hagymát

Megsózom és jól összekeverem, hagyom állni 5-10 percig.
Közben megmosom és fölvagdalom a metélő hagymát.

02- Belekeverem a metélő hagymát

Ráöntöm az ecetes vizet, összekeverem.
Ráöntöm az olajat, szintén jól összekeverem.

03- Hűtőbe hagyom összeérni az ízeket