Uborkasaláta

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert az saláta elkészítése ideje alatt folyamatosan van teendő !
A salátát az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A recept egy-két adagnak felel meg négy személyre, a maradék egy zárható tetejű befőttes üvegbe téve a hűtőbe eláll egy pár napig.

1- Alapanyagok, eszközök 
2 db kígyó uborka
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
1-1,5 teáskanál só
2-3 evőkanál cukor – ízlés szerint -
3-4 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál olaj

Az uborkasaláta elkészítéséhez nem kell sok kísérő szöveg, a képek magukért beszélnek.

2- Szeletelés, fűszerezés
2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
Az uborkát jól megmosom – nem szoktam lehámozni -.
A fokhagymát megtisztítom, összenyomom.

3- Ízesítő anyagok
2-3 evőkanál cukor – ízlés szerint -
3-4 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál olaj

4- Pihentetés
10-15 percig pihentetjük.

5- Ízesítés- ecet, tejföl, cukor
2-3 evőkanál cukor – ízlés szerint -
3-4 evőkanál tejföl

6- Ízesítés- olaj
3-4 evőkanál olaj
Jól összekeverem,