Krumplis tészta

Itt föl szoktam használni a maradék paprikás krumplit, ilyenkor kevesebb alapanyagot használjunk fel.

Alapanyagok – 4 személyre
1,5-2 kg krumpli
1 nagy v. 2 kisebb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dk füstölt szalonna
3-4 tk őrölt piros paprika
1-2 tk őrölt bors

0,5 kg száraz kocka tészta
1 ek olaj

A krumplit jól megmosom, és hajában sós vízben a krumpli nagyságától függően 20-25 percig főzöm.
Míg a krumpli fő, megpucolom fölkockázom a vöröshagymát, összenyomom a fokhagymát.

01- Kiolvasztom a kockákra vágott szalonnát

02- Hajában főtt krumplit megpucolom

03- A szalonnát megsütöm

Beledobálom a hagymákat, és megpirítom.

04- Egy kevés paprikás krumpli maradék – ha nincs ez a pont elmarad

Közben sós forró vízbe beledobom a tésztát – főzési idő a zacskón látható

05- Apró kockákra vagdosom a krumplit, a hagymára rászórom a paprikát és már jöhet a krumpli

06- Jól összekeverem és összetöröm a krumplit

A tésztát leszűröm, és ráöntöm a krumplira. Ráöntöm az olajat, megsózom.

07- A krumplit és a tésztát összekeverem