Ayurveda - A létezés művészete

Az elmúlt három évben mintegy 500 könyv jelent meg az ayurvedáról, melyet 60 különböző nyelven lefordítottak, és 50 országban olvashatják, az ősi- és természetgyógyászatban hívő, harmóniában élni vágyó emberek.

 

Nalin Pan Indiában nőtt fel. Családja sok-sok generáción át mély hittel éli világát, hétköznapjait az ayurveda "törvényei" szerint. A rendező három évig forgatta ezt a kultúrtörténeti ismeretterjesztő filmet. Az ayurveda ősi keleti tudomány, mely arra tanít, hogy hogyan tudunk természetes úton egyensúlyt tartani életünkben.

 

Az ayurvedikus gyógyászat lényege, hogy megtanítsa, milyen módon tudjuk a szervezetünket megtisztítani a salakanyagoktól, és ezáltal helyreállítani az egészséget. Az ayurveda nem csak a gyógyítás tudománya. Az ayurveda az élet művészete, megmutatja, hogyan kell élni, az ayurveda a létezés művészete. A stáb 15 ezer km-en át kutatja az ayurveda titkát, India, Görögország és Amerika festői szépségű tájain át, világhírű orvosok, medikusok, természetgyógyászok és nem utolsó sorban az ősi indiai ayurvedák avatnak be bennünket, kívülállókat évszakonként, hónapról-hónapra a természet és gyógyfüvek halhatatlan gyógyító erejébe.

 

rendező: Nalin Pan
forgatókönyvíró: Nalin Pan
zeneszerző: Cyril Morin
operatőr: Serge Guez
vágó: Nalin Pan, Ben Von Grafestein

Istis Valamilyen
Közzététel: 2012. júl. 24.