Rántott hal, majonézes krumpli saláta, rizs

Hozzávalók
• 1 kg halfilé
• 0,5 l tej
• 3 gerezd fokhagyma
• só
• 7 tojás
• 25 dkg zsemlemorzsa
• 25 dkg liszt
• olaj
• 30 dkg rizs
• ételízesítő (Vegeta)
• 3 evőkanál mustár
• 3 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál kristálycukor
• 3-4 evőkanál porcukor
• 2,5 dl tejföl (kis pohár)
• 3 fej vöröshagyma
• 1 kg salátának való krumpli
• 1 dl ecet

Elkészítés
1. Megtisztítjuk a fokhagymát
2. A halat beletesszük egy lapos tálba
3. Ráöntjük a tejet
4. Belereszeljük a fokhagymát és kb. 20 percig állni hagyjuk
5. Egy kb. 2 literes edényben olajat melegítünk
6. Megmossuk a rizst és lecsepegtetjük
7. Beleöntjük a rizst az olajba, kissé megpirítjuk
8. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1 teáskanál Vegetát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve kb. 20 percig kis lángon készre főzzük
9. Kinyomkodjuk a halakat
10. A halakat félbevágjuk
11. Mindkét felüket enyhén megsózzuk
12. Külön tálakba helyezzük a lisztet, 4 tojást és a zsemlemorzsát
13. A tojást felverjük és hozzáadunk egy csipetnyi sót
14. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba majd a zsemlemorzsába
15. Egy serpenyőben olajat melegítünk
16. Közepes lángon kisütjük a szeleteket
17. A megsült szeleteket papírtörlővel leitatjuk
18. Megtisztítjuk a krumplit
19. Megmossuk a krumplit
20. A krumplit egy kb. 2 literes edényben 1 kávéskanál sóval közepes lángon kb. fél óráig főzzük. Annyi vizet öntünk az edénybe, hogy ellepje a krumplit.
21. Figyelni kell, hogy a krumpli ne főjön túl, mert akkor nem lehet majd karikákra vágni. Villával ellenőrizhető a krumpli puhasága, ha már beleszúrható, akkor jó. 
22. A megfőtt krumplit leszűrjük
23. Megtisztítjuk a hagymát
24. Megmossuk a hagymát
25. Karikákra vágjuk és enyhén megsózzuk
26. Egy kb. 2 literes edénybe 1 liter vizet 1 dl ecettel, 2 evőkanál cukorral és 1 kávéskanál sóval felforralunk
27. Egy kb. 2 literes üvegtálba egy sor karikázott krumpli után egy sor hagymát teszünk addig ismételve, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A hagymát enyhén kinyomkodjuk.
28. A felforralt ecetes lével leöntjük a krumplit és lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk
29. 3 tojás sárgáját lassan adagolt olajjal sűrűre keverjük
30. Hozzáadunk 3 evőkanál mustárt, 3-4 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 3 evőkanál citromlevet és 1 pohár tejfölt, majd összekeverjük
31. Leszűrjük az ecetes krumplit
32. A krumplira ráöntjük a majonézt és óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli nehogy összetörjön

SegitunkFozni
Közzététel: 2011. dec. 4.