Bejgli

A héten Bejglit  készített a Főzni jó házi séfje, Marton János a Tesco akciós alapanyagaiból.

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
10 dkg margarin
1 csipet só
5 dkg porcukor (+ 10 dkg)
1 db tojás sárgája
5 kanál tej
4 dl hideg tej
25 dkg darált dió
25 dkg darált mák
1 db tojásfehérje

A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát.
Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk.

Készítsük el a tölteléket.
Felforralunk 2 dl tejet, és ha forr, belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot. Főzzük fel, majd hűtsük ki.
Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel, majd hűtsük ki.
A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével.
Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta.
Hűtőbe rakjuk 60 percre, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük.
Ha megsült, várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Főzni jó
​​​​​​​Közzététel: 2013. dec. 17.