1 year
user-image

Elkészítés:
A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk.

A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük, majd fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük.
Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a maradék fokhagymagerezdeket.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.

Köretnek, zöldséges rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 year
user-image

Elkészítése:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 year
user-image

Elkészítése:
A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba. A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép